Stel je vraag over Kankeronderzoek aan de Redactie Kankeronderzoek

Openbaar gesprek
15 december 2017 om 09.53,
gewijzigd 9 maart 2020 om 12.18
666 x gelezen

Het stellen van een vraag aan een professional is verplaatst. Je kunt je vraag over kankeronderzoek (trials) aan Redactie Kankeronderzoek van IKNL hier stellen. 

Disclaimer

8 reacties

Hoi,
mijn vraag is:

ik heb dikkedarmkanker gehad er is een stuk dikkendarm met een tumor van ong. 6 cm verwijderd en na een jaar weer een darmonderzoek gehad met als uitslag:
CONCLUSIE:
Slijmvliesbiopten sigmoid: tubulair adenoom met laaggradige dysplasie.
na onderzoek is het volgende geconstateerd:

Conclusie:
Geen aanwijzingen voor achalasie echter wel uitgebreide tertiaire contracties in de oesophagus met vertraagde passage naar de maag.

nu ben ik nieuwsgierig of het mogelijk is dat ik Slokdarmkanker er van krijgen, dus geen paniek of bang, alleen maar nieuwsgierig.
bij voorbaat danken, en met groeten,
Ger
Laatst bewerkt: 20/12/2017 - 09:27
Beste Ger,

Deze vraag hoort eigenlijk niet in deze discussiegroep. Deze groep is bestemd voor vragen over trials (wetenschappelijk onderzoek naar o.a. nieuwe behandelingen).
Het is ons (verpleegkundigen van de infolijn) niet bekend dat dit tot slokdarmkanker kan leiden. Mocht de vertraagde voedsel passage tot klachten leiden, kunt u met uw arts bespreken wat u hieraan kunt doen en of het een risico is op ontstaan slokdarmkanker.

Ik hoop uw vraag voldoende te hebben beantwoord.

Hartelijke groet,
Suzanne Drentje

Kanker Informatie Specialist Stichting kanker.nl

T +31 (0)800 022 6622 (gratis - van maandag t/m vrijdag van 12.00 tot 17.00 uur)

E infolijn@kanker.nl

A Overschiestraat 65, 1062 XD, Amsterdam

Laatst bewerkt: 20/12/2017 - 09:27
Heb een probleem!! Sinds omstreeks 2003 heb ik een afwijkende hematologisch bloeduitslag op gebied van Gamma GT/ASAT/ALAT en het Lipidenspectrum. Toen werd eerst maals het woord Steatosis non alcoholic genoemd. Ik wordt er als patiënt moe van, alles moet ik zelf regelen de huisarts geeft niet thuis iedereen roept enkel afvallen, nu ben ik de laatste jaren behoorlijk aangekomen. Eet bijna niet meer, ook geen vlees en wordt dan ook nog Diabetes II genoemd dus zelf spuitend Lantus. Wel heb ik laatste 20 jaar 26 medicijnen gehad onverantwoord veel de voorschrijvers staan nu achter de gordijnen en geven niet meer thuis. De lever is zo groot dat hij bij een echo niet meer traceerbaar is, na een zelf verwijzing MDL UMC Maastricht blijkt dat er sprake is van een levercirrose. Vele malen heb ik gemeld dat ik geen sollicitatie naar een levertransplantatie hoef, het is bedroevend hoe je van het kastje naar de muur gestuurd wordt. Nu volgende week krijg ik weer een echo, maar de radiologe zal direct zeggen "hij is zo groot dat ik hem niet meer kan zien ". Maar dat staat in de behandeling, 2 x p/jaar controle, de CT is te straling belastend en de MRI te duur! Blijft eigenlijk over niets? Of mis ik iets. Een biopsie zou weleens de vergiftiging van 26 medicijnen kunnen uitwijzen, derhalve beginnen we er maar niet aan.
Laatst bewerkt: 16/05/2018 - 08:56

Beste AIHRoermond,

Excuus voor deze late reactie. Uw vraag/verhaal is er bij in geslopen. Het hoort ook niet helemaal in deze groep. Hier kunnen vragen worden gesteld die te maken hebben met wetenschappelijk onderzoek bij kanker.

Uit uw verhaal kan ik echter niet opmaken dat er bij u kanker is vastgesteld.en wat uw vraag is. Mocht u nog een vraag aan ons hebben dan kunt u telefonisch contact opnemen via onderstaand nummer op werkdagen van 12.00 tot 17.00 uur.


Hartelijke groet,

Suzanne Drentje

Kanker Informatie Specialist Stichting kanker.nl

T +31 (0)800 022 6622 (gratis - van maandag t/m vrijdag van 12.00 tot 17.00 uur)

E infolijn@kanker.nl

Laatst bewerkt: 16/05/2018 - 08:56

beste

ik heb uitgezaaide darmkanker in de longen,met een k-ras mutatie.

is hier een studie naar en zo ja kan ik daar aan deelnemen.

heb alle chemo al gehad alleen met tijdelijk resultaat

graag reactie.

M vr gr  Leo

Laatst bewerkt: 14/11/2018 - 12:34

Beste Leo,

Excuses voor deze late reactie. We hebben je een persoonlijk bericht gestuurd. Dit ook naar aanleiding van een eerdere reactie in een andere gespreksgroep. Het is lastig om gericht antwoord te kunnen geven. Dit aangezien er op dit moment weinig studies zijn. En ook om te bepalen of deze passend zijn bij de inclusie criteria.

Met vriendelijke groet,

Redactie kankeronderzoek

Kim Hoeijmakers

Laatst bewerkt: 07/12/2018 - 10:23

Beste,

Mijn vraag gaat over MRIdan bestraling van de prostaat ,pas af gerond na studie verband in het vumc in amsterdam.

Ik weet dat er vele MRIdan bestralingen zijn gedaan in het VUMC op gebied van prostaatkanker, maar ik kan maar niet ontdekken wat de ervaringen zijn van de patienten  ivm bijwerkingen of beschadigingen etc. Ik moet 14 februari beslissen bij de radioloog of ik de reguliere bestraling  plus minus 30 keer afhankelijk  van het plan laat doen of ik laat me bestralen in Amsterdam in het vumc 5x bestralen  dmv MRIdan na 5x klaar en ze zien wat er bestraald word. Ik heb 5 jaar mijn prostaatkanker gevolgd ,2013 was psa 4,1 nu 2019 7,4 er is verleden week een mri scan gemaakt met de mededeling dat ik actie moest ondernemen hoop dat u mijn beslissing wat eenvoudiger kan maken wat eventueel andere mensen er van weten bvd groet, Wim

Laatst bewerkt: 06/02/2019 - 14:42

Beste deelnemers, 
Het stellen van vragen aan de adviseurs patiëntgerichte communicatie van het IKNL  heeft een nieuwe locatie gekregen op kanker.nl. Op de nieuwe pagina "Stel je vraag aan een professional" is een speciale plek ingericht voor vragen over kankeronderzoek.

We nodigen je van harte uit om daar je vraag te stellen aan de adviseurs. Voor onderling contact zoals het delen van je andere vragen en ervaringen, kun je deze groep natuurlijk blijven gebruiken. Samen delen kan zoveel betekenen, zowel voor jezelf als voor een ander!

Laatst bewerkt: 10/07/2019 - 14:29