Over mij

Ongeveer 7 maanden geleden speurde ik kanker.nl af, hopend op verhalen die leken op wat mij te wachten stond. Maar tevergeefs! Geen vrouwen met mijn diagnose of ervaringen met de BEP-kuur (wel een aantal ervaringen van mannen). Daarom was mijn voornemen - zodra ik me weer fit genoeg voelde - om mijn ervaringen uitgebreid op te schrijven. Ik hoop zo anderen een beetje houvast te geven in een periode waarvan je totaal niet weet wat je te wachten staat. Dus hier gaan we dan..

Mijn naam is Anouk, ik woon in Amsterdam met mijn partner Jasper. Ik ben 34 jaar jong (1990) gek op tuinieren, sporten (pilates, barre en wielrennen...). Heb veel creatieve hobby's, de kunstacademie afgerond en ben sindsdien ondernemer met een eigen marketing bureau.

Ik kreeg eind 2023 de diagnose Kiemcelkanker (eierstok). Ik kan zeggen 'helaas'.. maar het heeft ook veel mooie dingen gebracht.

Ik was verslaafd aan mijn werk en bedrijf. Maar sinds ik ziek ben geweest zoek ik meer de balans tussen werk, gezondheid, creativiteit, mijn sociale leven en vrije tijd. Het is cliché maar waar.. voor mijn gevoel heb ik sinds mijn ziekte veel meer aandacht voor de kleine en simpele dingen in het leven en dat geeft veel voldoening.