Lekker spelen

Vandaag is onze kleinzoon (bijna twee) op bezoek. Samen de treinbaan gebouwd, boekjes gelezen, gevoetbald, liedjes gezongen, krijgertje gespeeld en pannekoeken gebakken. Nu slaapt hij en is er even rust. 

Henny heeft hem vanochtend ook het filmpje laten zien dat hij aan het maken is. Een idee van onze dochter. Ze wil ook later graag opa nog bewegend en wel laten zien aan haar kind, vooral ook omdat hij nog te jong is om eigen herinneringen aan opa te bewaren. Op het filmpje leest Henny een verhaal voor over kikker en zijn vriendjes, opgeluisterd met muziek en tekeningen uit het boek. Onze kleinzoon luistert de volle 15 minuten ademloos, en als het is afgelopen vraagt hij om meer (twee veelgebruikte kreten uit zijn groeiende vocabulaire zijn “meer” en “nog een keer”). Fijn dat hij het leuk vindt, zelfs als snapt hij nog niks van het verhaal. 

Deze uurtjes met onze kleinzoon zijn mijn therapie. Als hij er is, is de kanker het verst weggezakt in mijn gedachten. Dan moet er niets (kan ook niet met zo’n dreumes in huis), behalve lekker teuten en knuffelen en genieten, want het is een heel vrolijk joch dat er van houdt om ook opa en oma aan het lachen te maken. 

Halverwege het verhaal over kikker, als zijn vriendjes hem waarschuwen voor een gevaarlijke actie, roept kikker heldhaftig: “Ik ga niet dood! Nooit!” Hoe vreemd om die woorden uit Henny’s mond te horen, maar hoezeer passen ze ook bij de drive om te leven die Henny nog steeds voelt.

Morgen weer een afspraak in het ziekenhuis. Dan krijgen we hopelijk wat meer beeld bij wat ons te wachten staat en wat er gedaan kan worden om de klachten beperkt te houden. 

4 reacties

Hallo ik heb uitzaaiing vanuit de endeldarm naar mijn longen op 4 plekken.Ik zit om de 2 weken nog aan een eiwit kuur . 2 april krijg ik weer een scan is deze weer gegroeid en is 20% geïnfecteerd van mijn longen dan stoppen ze de kuur dus van alles het goede hopen . En voor de rest denk ik er totaal niet aan ik geniet van elke dag en ga veel met mijn vrouw weg ja ik geniet nog van elke dag

Laatst bewerkt: 21/03/2024 - 11:08

Ik begrijp jullie helemaal. Ook ik haal energie uit mijn 2 jonge kleinkinderen. Ze zijn nog zo heerlijk zichzelf en puur. Ook al kost het me energie, ik geniet met volle teugen van die 2 kleine ventjes.

Zo'n bijzondere film. Zo waardevol. Geniet van jullie kleinkind. En van alles wat kan. Heerlijk om die sudderende zorgen bij tijd en wijle even los te kunnen laten. 

Laatst bewerkt: 22/03/2024 - 07:45

Iedere dag is voor mij een kadootje, zo sta ik in het leven sinds ik borstkanker in 2010 heb gekregen.

Onze kleinkinderen, 5 en 7 jaar geven mij op onze oppasdagen de energie om door te gaan, geniet volop van hun spontaniteit en blije koppies. Erna ben ik bekaf omdat chronisch vermoeid zijn na chemo en bestralingen nooit weg zal gaan, kan ik iedere dag maar 1 ding doen en niet meer.

Doen waar je blij van wordt is zo belangrijk♡ 

Ik fotografeer en maak graag gedichten!

Veel liefs en groetjes, Gina

Laatst bewerkt: 23/03/2024 - 09:15