Over mij

Hoi, ik ben Saskia en 42 jaar oud.

De titel van mijn blog heb ik te danken aan een opmerking van Zweef. 😊

September 2020 is er bij mij her2 positieve borstkanker ontdekt. Na chemo, immuuntherapie, borstamputatie en bestralingen ben ik daarvan in remissie. 

Het heeft me wel met flinke nevenschade achter gelaten: vermoeidheid, chemobrein, sterk verminderde energie, tinnitus en prikkelgevoelig. 

Ik was net weer wat uit het zwarte gat geklommen en had de stijgende lijn te pakken toen ik de diagnose blinde darm kanker kreeg. Er was zowel LAMN als NET graad 1 gevonden. Een toevalsbevinding tijdens de operatie voor het verwijderen van mijn eierstokken in januari 2023.

Alles leek met die ene operatie weggehaald te zijn en ik heb gekozen voor regelmatige scans om de boel in de gaten te houden. 

Tijdens mijn laatste scan (oktober 2023) zijn er uitzaaiingen in mijn buik gevonden. Uitzaaiingen van de LAMN en nu heet het PMP.

Begin januari 2024 heb ik de operatie CRS HIPEC gehad. Een zware en lange operatie waarbij er veel slijm is verwijderd plus mijn milt en baarmoeder. De pathologische uitslag was de best denkbare: alleen PMP en laaggradig. Op een rustig tempo ben ik daar van aan het herstellen. 

Ik sta weer redelijk positief in het leven en durf te kijken naar mijn toekomst.

Link naar mijn blog: https://saskia-strijdtegenborstkanker.blogspot.com/