Traveling through cancer country

Traveling through cancer country

 

Nu de consulten en onderzoeken achter de rug zijn en de gewenning in het begin  aan de medicatie tegen epilepsie (Levetiracetam) volgens de bij sluiter en een waarschuwing van de apotheek een gewenning van een week  heb ik wel drie weken nodig gehad om te wennen draai duizeligheid  en onzekere gang.

En het bestuderen van de gebruikte technieken (CT-scan   MRI-scan Pet-CT-scan Stereotactische bestraling ook wel gamma Knife (radiochirurgie) 

Ook de hoge doses dexamethason ( opgefokt kortlontje ongeremdheid slapeloosheid en eetlust in combinatie met de bestraling en de bestudering van de aangeboden combinatie therapie gaat starten.

Komen er gedachten en herineringen

Nu na vijf maanden dringt het pas tot mij door dat mijn reis door kankerland 6 jaar geleden is begonnen,

Een korstachtige plek op mijn oorschelp die heel af en toe iets bloede herinner mij dat de dermatoloog zij als je geluk hebt is het niets.

Werd gebeld door het ziekenhuis om te komen de dermatoloog deelde met een ernstig gezicht mee dat de uitslag een melanoom is en of ik wist wat dat inhield had weleens gehoord dat een melanoom gevaarlijk is maar het gevaar is mij nu wel heel pijnlijk duidelijk.

Vervolgens een operatie aan de oorschelp en een schildwacht procedure waar van er twee positief waren maar zo klein dat ik volgens het protocol niet in aanmerking kwam voor een behandeling ben drie jaar regelmatig gecontroleerd de nodige echoā€™s schildklier punctie controle dermatoloog driemaandelijks bloedonderzoek kanker marker (s100)

Vijf jaar lang geen bijzonderheden 

7 reacties

Het is een rot ziekte. Ik hoop dat de immuuntherapie snel zijn werk gaat doen !! Heel veel succes en kracht!!

Laatst bewerkt: 05/05/2024 - 19:35

Als het niet zou werken was ik er niet meer geweest. immuuntherapie werkt bij hersenmetastasen als het aanslaat. 

Laatst bewerkt: 05/05/2024 - 19:34

Kato,

Mag ik vragen wat voor metastasen je hebt 

Die van mij zij  primair van een melanoom 

Wij partner en kinderen hopen op een goede tijd samen. 

Lieve gr

 

Laatst bewerkt: 06/05/2024 - 11:55

Ik heb er een gehadvan een longtumor. Deze is d.m.v de gamma knife bestraald. Als ik geen immuuntherapie zou heben gekregen zouden er nieuwe metastasen zijn gegroeid. Dat je immuuntherapie krijgt betekent dat de arts er vertrouwen in heeft. Het is een heel duur middel. Ik hoop dat ik hartstikke gelijk krijg en jullie nog lang van elkaar kunnen genieten 

Laatst bewerkt: 06/05/2024 - 13:40

Hoi, 

Er zijn 9 stuks bestraald door middel van gamma knife met goede respons, na controle 4 nieuwe metastasen  de therapie gestart in dehoop dat    het ook in het brein aanslaat 

Laatst bewerkt: 06/05/2024 - 13:55

Zonder immuuntherapie zou het weer teruggeweest zijn. Dit is wat mijn neuroloog zegt.Immuuntherapie werkt in tegenstelling tot chemo, op de hersenen. Heel veel kracht en succes. 

Laatst bewerkt: 06/05/2024 - 16:24