Terug van weg geweest

Hallo allemaal

'Even pauze' is voorbij. Na een periode zonder medicijnen en een rustige PSA is de zaak in november weer gaan stijgen. Van 2,8 naar 3,1 naar 6 en begin december 9. Dat dit zou gebeuren lag in de verwachting; eigenlijk was het voorspeld. Maar het kwam toch vroeger dan verwacht en nu hoor ik er weer bij. 

Niet bijzonder allemaal; Palliatief was de eerste boodschap. Na hormoontherapie en docetaxel was PSA teruggedrongen van 830 naar 3. Na pauze van 8 maanden PSA van 9 .  De PSMA scan liet nieuwe uitzaaiingen zien. Op 2 januari aan de enzalutamide. Ik heb het gevoel dat het nu pas echt gaat beginnen. Ik voel me goed, kan bijna alles wat ik vroeger kon, maar wel wat langzamer. Misschien een beetje te actief, redelijk veel in beweging.

Hoe zal dat gaan, die eerste periode vooral. Kan iemand  mij ervaringen vertellen?

Vriendelijke groet

Moer

 
 

4 reacties

Die Enzalutamide doet zijn ding wel. Ik heb een veel grotere vermoeidheid ervaren dan met alleen de eerstelijns. Zo zeer zelfs dat ik de dosis heb gehalveerd van 4x40 naar 2x40mg. En dat was kennelijk voldoende om de kanker onder de duim te houden. Ik heb het idee dat er ook hulpstoffen zijn die de vermoeidheid geven. Iets om in gedachten te houden.

Laatst bewerkt: 24/12/2023 - 17:58

Dankje zweef, voor je reactie.

ik zie nou dat jij het nu ook met jezelf te stellen hebt. Ik verbaas mezelf ook dat er zo krenterig met die scans wordt omgegaan. Als je het over uitzaaiingen hebt kunnen ze toch overal zitten?

Afijn, succes vandaag

Laatst bewerkt: 27/12/2023 - 09:37

Nee. Na een jaar begon de psa weer te stijgen, miniem, maar een verdubbeling elke 6 weken ook bij een psa van 0.04 is een teken dat het niet meer werkt. Ik heb het tijdens die stijging nog een half jaar geslikt en ben daar in april van dit jaar mee gestopt. Oncoloog adviseerde dat niet, maar de stijging trend veranderde niet. Spul was dus echt uitgewerkt.

Ook met de zoladex was ik dezelfde tijd gestopt, immers, ik had van nature al zo weinig testosteron. Maar de hormoonhuishouding is om zeep, ik heb nu nog minder testosteron als tijdens gebruik van de antihormoonkuren. Ik overweeg zelfs extra testosteron te nemen. Dat zou kunnen in combinatie met Bipolaire Androgeentherapie. Daar lopen momenteel onderzoeken naar als derdelijns hormoontherapie. Ik heb er onlangs een blog over geschreven.

Laatst bewerkt: 25/12/2023 - 11:25