Vanaf nu..

Na dagen gemier in de Radboud en vrijwel op dezelfde dag dat Zweef moet 'kiezen' tussen chemo docetaxel en doorgaan met Enzalutamide begeef ik me met deze medicijn op het pad dat velen voor mij ook al zijn gegaan. Een pad wat nooit goed afloopt maar wel een tijd begaanbaar blijkt.

Gek dat ik sta te popelen om aan de enzalutamide te gaan beginnen, zeker met al die plastisch beschreven bijwerkingen; de een nog onplezieriger dan de andere.  
Een extra lokkertje: ik mag meedoen aan de ANZADAPT-studie; net zo lang doorgaan met de medicatie totdat de PSA gehalveerd is en dan net zo lang zonder deze pillen totdat de PSA weer gestegen is tot de beginwaarde. Langer gebruik maken van de enzalutamide en minder bijwerkingen is de achterliggende gedachte; als het daadwerkelijk zo gaat ben je spekkoper! Althans dat hoop ik.

Vandaag  -vrijdag de 19e januari om 11:15 uur- d e eerste serie pillen ingeslikt en nu maar wachten wat er gaat gebeuren. Genoeg te doen in de komende tijd aan bloedtesten, consulten, scans en invullen van vragenlijsten. En ja, ook een blog zo nu en dan..

We gaan ervoor.


 

1 reactie

En zo zijn ze nog steeds zoekende naar de ideale combinatie van een behandeling. Tot de dood er op volgt, want die is uiteindelijk onvermijdbaar. Tenzij je de dood gevangen zet.

Laatst bewerkt: 19/01/2024 - 13:03